מחקר חדש הראה שגירוי מגנטי יומי בחלק מסוים של המוח עוזר להתמודד עם דיכאון, אפילו אצל אנשים שלא הגיבו לטיפול תרופתי.
החוקרים השתמשו בטכניקת גירוי מגנטי טרנס – גולגלתי (TMS) ובדקו את השפעתה על הנבדקים שסבלו מדיכאון.
הטכניקה עובדת על ידי יצירת זרם חשמלי אשר עובר דרך הגולגולת ואל תוך איזור היעד במוח, אזור אשר אחראי על רגשות. ככל הנראה השיטה עובדת על-ידי "איפוס" הפעילות החשמלית במוח ושיקום ויסות מצב הרוח הנורמאלי.
עדויות קודמות כבר הראו שטכניקה זו עזרה לאנשים בדיכאון להרגיש טוב יותר ומנהל המזון והתרופות האמריקאי אישרו את השימוש במכשיר לטיפול בדיכאון. אבל רבים היו סקפטיים בעניין יעילות השיטה, בעיקר בשל בעייתיות במחקרים. המבקרים טוענים שקשה ליצור מחקר אמין ואובייקטיבי, בגלל טיפול הדמה שקיבלה קבוצת הביקורת. לדבריהם, קשה לזייף את הצליל והתחושה של מכשיר ה- TMS האמיתי באופן בו הנבדקים לא מצליחים להבחין אם קיבלו את הטיפול האמיתי או טיפול הדמה- מה שעלול להשפיע על התוצאות. אבל במחקר הנוכחי החוקרים טוענים שהם פתרו את הבעיה על ידי פיתוח של מכשיר דמה המייצר את אותו הצליל ואותה תגובה של תזוזה בשרירי העיניים, כמו המכשיר האמיתי.
במחקר שפורסם בכתב העת- Archives of General Psychiatry השתתפו 190 נבדקים שחולקו לאחת משתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה פעם ביום למשך שלושה שבועות 37.5 דקות של גירוי מגנטי אל החלל במוח, והשנייה קיבלה מינון זהה של גירוי באמצעות מכשיר דמה.
לאחר התקופה 14% מהקבוצה שקיבלה את הטיפול האמיתי החלימו מהדיכאון, בהשוואה ל – 5% בלבד מקבוצת הדמה. בשלב הבא של הניסוי כל הנבדקים קיבלו את הטיפול האמיתי. בשלב זה 30% החלימו מהדיכאון.
השיטה דומה לשיטת ה ECT הידועה בכינויה העממי "טיפול בשוק חשמלי". טיפול זה, המבוצע תחת הרדמה, משמש היום כמוצא אחרון לאנשים שלא הגיבו לטיפולים הקונוונציונאליים. נכון להיום, לטיפול ב ECT שיעורי הצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי ממה שהתגלה במחקר הנוכחי. אבל, שיטת הגירוי המגנטי היא פחות חודרנית ועדינה יותר, והתקווה היא שעם הבנת השיטה טוב יותר, יעלו אחוזי ההצלחה שלה לפחות כמו של שיטת ה"טיפול בשוק חשמלי".
כעת צוות המחקר מבקש לבדוק האם מתן טיפול מסוג זה במקום תרופות נוגדות דיכאון, ישיג את אותן תוצאות.
באדיבות קהילת הפרעות אכילה באתר כמוני- קהילת הפרעות אכילה באתר כמוני חברים לבריאות. באתר תמצאו מאמרים, כתבות חדשות בלוגים ופורמים בנושאי הפרעות אכילה, אנורקסיה ובולמיה